Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia alapszintű laktációs tananyaga

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia évekkel ezelőtt létrehozott, a humán laktációval és szoptatás támogatással foglalkozó tananyaga immár új tartalommal és formában tekinthető meg az AAP honlapján.

A tananyag elsősorban rezidenseknek készült, de haszonnal tanulmányozhatja minden szakember, aki anya-csecsemő párokkal találkozik a munkája során. A kurrikulum felöleli a szoptatástámogatással kapcsolatos területeket az anatómiától a kommunikációig; az egyes területeken belül pedig kisebb témákra osztva, rövid leckékben adja át a legfontosabb tudnivalókat. Az egyes leckék felépítése hasonló, így a hallgató könnyen kiismerheti magát az elvégzendő feladatok között. A tanuló minden modul végén kvízkérdések megoldásával ellenőrizheti tudását.

Az előadások, videók, esettanulmányok és egyéb források beépíthetők a meglévő gyermekgyógyászati, családorvosi, belgyógyászati, szülészeti/nőgyógyászati és egyéb rezidens- vagy gyakornoki programok tanterveibe is. A felhasznált források típus szerinti csoportosításban is megtalálhatóak az oldalon, ami megkönnyíti az oktatók számára azok beillesztését a saját oktatási folyamataikba. Ezen felül különböző eszközök is az oktatók rendelkezésére állnak, amelyekkel értékelhetik hallgatóik gyakorlati és kommunikációs készségeit konkrét helyzetek megoldása kapcsán.

A tananyag az AAP PediaLink elnevezésű oktatási portálján érhető el: Breastfeeding Curriculum