A gyermekeket az üzleti érdekek elé: az egészségügyi szakemberek integritásának védelme az érdekellentétektől

Becker GE, Ching C, Nguyen TT, et alBabies before business: protecting the integrity of health professionals from institutional conflict of interestBMJ Global Health 2022;7:e009640.

Összefoglaló

A kereskedelmi forgalomban kapható tápszereket gyártó és forgalmazó cégek profitmaximalizálás iránti igénye ellentétben áll az egészségügyi rendszernek az egészségvédelemre és a szoptatás támogatására vonatkozó kötelezettségével.

A tápszercégek marketing taktikái és a velük kialakított kapcsolatok, beleértve a pénzügyi vagy tárgyi eszközökkel való támogatást, a képzés vagy kutatás szponzorálását, valamint a folyóiratokban vagy rendezvényeken való reklámozást, hozzájárulnak az egészségügyi rendszeren belüli összeférhetetlenséghez.

Az egészségügyi dolgozók munkáltatóinak, a tudományos intézményeknek, a szakmai szövetségeknek és a kormányoknak egyaránt kötelességük megvédeni az egészségügyi rendszereket a kíméletlen marketingtől, és elősegíteni az egyes egészségügyi dolgozók etikus gyakorlatát.

Az anyatejhelyettesítő készítmények forgalmazásának nemzetközi kódexe betartásának végrehajtására és ellenőrzésére irányuló nemzeti szabályozási intézkedések a gyermekek és családjaik mellett az egészségügyi dolgozókat is védik.

A cikk teljes szövege a BMJ Global Health oldalán olvasható: Babies before business: protecting the integrity of health professionals from institutional conflict of interest

Kép forrása: Piqusels