Gyerekitalok: mit kell tudnunk róluk?

A polcokon megjelent egy újfajta termék, ami úgy néz ki, mint a csecsemőtápszer, de ez kisgyermekeknek való. Junior gyerekitalnak vagy tejitalnak is hívják ezeket. Félrevezető, igaz?

Ezt kell tudnod róluk:

  • Szükségtelenek a táplálkozásban.
    Bár ezek a termékek tartalmaznak néhány vitamint, hozzáadott cukor is lehet bennük, amire a kisgyerekeknek határozottan nincs szükségük.
  • Nincs szükség rájuk a gyerek fejlődéséhez.
    Azt állítják ezekről, hogy hasznosak a válogatós gyerekek számára... de ha a gyerekek telerakják a pocakjukat gyerekitallal, nincs lehetőségük, hogy megtanulják a kiegyensúlyozott ételek élvezetét.
  • Ezek a termékek drágák.
    Négyszer annyiba is kerülhetnek, mint a tehéntej - jujj!

Mi az egészségesebb alternatíva? Kiegyensúlyozott étrend, egészséges italokkal és változatos, egészséges ételekkel. A "válogatós" gyerekekkel kapcsolatban pedig ne feledd, hogy 20-nál is több kóstolásra lehet a gyermeknek, mire megszeret egy új ételt. Csak próbáld újra és újra!

A videóban foglalt információkat a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia, az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia, az Amerikai Gyermekfogászati Akadémia, az Amerikai Szív Szövetség és a Kutatás az Egészséges Étkezésért szakértői nézték át.

Forrás: 1000Days