5. cikkely: A nagyközönség és az anyák

5.1 A Kódex tárgykörébe tartozó termékeket tilos a nagyközönség számára reklámozni vagy bármilyen egyéb formában népszerűsíteni.

5.2 A gyártók és a forgalmazók sem közvetve, sem közvetlenül nem adhatnak mintát a Kódex tárgykörébe tartozó termékekből a terhes, csecsemős vagy kisgyerekes anyáknak, sem családtagjaiknak.

5.3 E cikkely 1. és 2. pontjának megfelelően a Kódex tárgykörébe tartozó termékeknél tilos a helyszíni reklám, a mintaosztás és bármilyen egyéb népszerűsítés, ami közvetlenül a fogyasztót célozza a kiskereskedelem szintjén. Ide tartozik az áru figyelemfelhívó elhelyezése, minden diszkont-kupon, nyereményjáték, különleges akció és egyet-vesz-kettőt-kap akció is. Ez a rendelkezés nem korlátozza olyan árképzési politika és módszer kialakítását, ami hosszú távon igyekszik olcsóbbá tenni a termékeket.

5.4 A gyártók és a forgalmazók nem ajándékozhatnak a terhes, csecsemős vagy kisgyerekes anyáknak olyan árucikket vagy eszközt, ami az anyatejet helyettesítő készítmények használatát vagy a cumisüveges etetést népszerűsíti.

5.5 A marketing-szakemberek hivatalos minőségükben nem kereshetnek semmiféle közvetett vagy közvetlen kapcsolatot a terhes, csecsemős vagy kisgyerekes anyákkal.